sunnuntai 21. elokuuta 2011

Syksyisiä tuulia ja valkoista

Tunnen olevani elossa, ihana ihana syksy !! Olen syksyihminen koko sydämestäni. Ilma on juuri sopivaa, viileää, aurinkoistakin vielä, lämpimiä sadepäiviä-ja sienimetsä, hyvät hyssykät miten upeaa on kulkea syksyisessä metsässä ja hengittää raitista, kosteaa metsäilmaa. Sienten ohella koriin löytyy myös kauniita kasveja kransseihin. Kohta luonto näyttää kauneimman puolensa, syksyn väriloiston punaisena ja keltaisena-niin kaunista!

Kasvimaakin on herännyt loistoonsa, omia perunoita, sipuleita, yrttejä nippuihin, omenoita, viinimarjoja..puuhaa on vaikka ja kuinka. Mehumaija ja sini/yrttikuivuri on huutanut kuolemaa :)

Kotia on myllätty entiseen tapaan kaikissa väleissä pikkuhiljaa :) Nuoremman pojan huone saatiin uuteen uskoon, koko huone löytyi ikeasta, pikkutilpehöörejä myöten. Kokonaispaketti on toimiva ja kaikki pysyy hyvin järjestyksessä. Parvisänky kuitenkin purettiin tänään koska keikkui liian korkealla, sekä äiti että poika olivat muutaman illan karvat pystyssä, vanha sänky tuotiin takaisin-maailmassa kaikki hyvin ja uni rauhallista. Muuten huone sai jäädä uuteen uskoonsa. Olohuoneeseen tupsahti vahingossa ikeasta muutama valkea nojatuoli, aika ihanan pehmeitä löhöilyyn ja blogin kirjoitteluun :) . Alakerran eteiseen teetin ystävälläni valkean puisen kaapin jonka ovi tehtiin vanhasta ikkunapokasta johon laitettiin peili. Olin tyytyväinen lopputulokseen ja kaappi on niin syvä että vetää sisäänsä ihan uskomattoman määrän tavaraa. Pieni mittausvirhe tuli matkalla, kaappi ei mahtunut sisälle meille joten jouduttiin sahaamaan jalat pois :D No mutta, elämä on, ja pääasia että mahtui paikalleen.Seuraavaksi olisi isomman juniorin huoneenlaitto edessä. Homma lähtee tapettien repimisellä ja senjälkeen vaan herra tietää mitä sieltä tulee :D Hän haluaisi itse kaupunkimaisemaa ja mustavalkoista, äitin ajatus on enemmän sellaista vanhaa kulutettua nahkaa ja ehkä tummanharmaita sävyjä. Nähtäväksi jää mitä tapahtuu mutta aloitetaan jostakin










.
Koulut alkoi ja samalla meidän perheessä arkinen hulina. Kuskaan nuorimmaista kouluun ja takaisin, koska koulumatka on liian pitkä kulkea kävellen. Pyöräilyä ollaan treenattu ja nyt kun rohkeus ajamiseen löytyi, otettiin apparit pois. Hiukan tarvitaan vielä apua tasapainoilussa mutta pääasia on että poika polkee riemulla :) Aiemmin oli niin arka eikä suostunut polkemaan pyörää edes apupyörien kanssa. Äitillä jää siis arkisin "työaikaa" n. 4-5 t päivässä kuskaamisten välissä. Ajattelin koittaa (huom, koittaa) aikatauluttaa päivää niin että ompelut ajoittuu tuohon päiväaikaan ja illat jäisi vapaaksi perheelle. Niinhän se vaan on että kun kotona tekee "töitä", aikataulut on ihan sotkussa :) Ompelutöitä tutuille on kivasti ja kirppikselläkin on ollut myyntiä. Nyt olisi tarjolla taas muutamia alihankintamallistoja mutta toistaiseksi en uskalla lähteä tekemään niitä. Vointi on ollut suht hyvä, ennalta oppineena tiedän kuitenkin että nyt kun koulut alkoivat, kotiin saapuu pöpöaallot ja luultavimmin olen taas sairaana kun puolustuskyky on niin olematon. Koitan kuitenkin taistella positiivisuudella vastaan ja syön hulluna maitohappobakteereja, vitamiineja, mustikoita, marjoja ja kasviksia :) Ei niistä ainakaan haittaa ole.

Päätän tämän siihen mistä aloitinkin, ihana, ihana syksy :) :) Nauttikaa tuoksuista, väreistä, raikkaudesta ja sateistakin. Illat alkavat jo olla hämäriä, kynttilät ja lyhdyt esiin puutarhaan ja sisälle tuomaan valoa ja lempeyttä. Ja (tämä isosti sanottuna) Olkaa kiitollisia perheestä, lapsista ,ystävistä ja tuttavista ja siitä että täällä ollaan ja taaperretaan. Siitä tulee aika hyvä mieli kun asiaa hetken pohtii :)



1 kommentti:

  1. Kirjoituksestasi huokuu ihana positiivinen elämänasenne, tykkää siitä kovasti.Ihanaa huomata, että muutkin laittavat hyrskyn myrksyn aina välillä, mulla on kevät ja kesä pyhitetty pihalle, mutta syksyllä mullakin alka sisustusvimma todenteolla.
    Minäkin tykkään syksystä, olenhan syksyn lapsi, ja värit ovat minunkin mieleeni syksyssä.

    Ihanaa syksynaikaa sinulle ja perheellesi.

    Pstt...kiva nähdä sitten 18.9..ja kiitos rottinkituolista. SE on ihana, tai uskon sen olevan jahka saan kotiin.

    VastaaPoista